Pre nekoliko meseci je danima na mom FB nalogu sa desne strane stajala slika i recept ovog sutlijaša sa fenomenalnog bloga Prstohvat soli. Tada sam bila u strogoj restrikciji pa sam svaki put čežnjivo uzdahnula i odlučila da mi je draže da mi venčanica lepo stoji.
Sada kada je svadba prošla, nisam više toliko čvrstog karaktera pa hrono bogovi moraju da mi oproste poneki greh. 🙂
Kada sam sinoć odlučila da napravim ovaj sutlijaš, zamislila sam mog muža i šta bi rekao na tri kašike šećera i samo menaž čokoladu(„To ti nije slatko!“).
A onda sam videla da mi je prazna baterija na vagici. I da uopšte nemam dovoljno čokolade.
Posle kraćeg nervnog sloma nisam odustala, nego sam rešila da prilagodim recept situaciji. Uzela sam šolju kao meru i stavila svu čokoladu koju sam imala u kući.
I ispalo je BAŠ super!
Evo kako sam to uradila…
Sastojci:
- pola šolje pirinča
- 2 šolje vode
- 2 šolje mleka
- 3 kašike šećera
- 50gr mlečne čokolade(Hershey’s sam ja jedino imala)
- 80 gr menaž šokolade
- 1 kašika putera
Postupak:
Pirinač staviti da se kuva sa dve šolje vode na najjačoj „vatri“. Kuvati ga 10-15 minuta, dok ne počne da bubri. Prosuti vodu, isprati ga i vratiti na ringlu. Sipati dve šolje mleka i tri kašike šećera. Ostaviti da se kuva na tihoj „vatri“ još 25-30 minuta. Potrebno je da pirinač bude potpuno raskuvan i da upije sve mleko. Čokoladu izlomiti na kockice, dodati sve u pirinač i mešati dok se ne rastopi. Ugasiti ringlu i dodati kašiku putera. Promešati da se smesa ujednači. Sačekati da se bar malo ohladi. Uživati…
Draga Marta, drago mi je da ti se sutlijaš svideo! Za ovaj slatkiš vredi zgrešiti 🙂