Vanil krem-štrudla

Opasno sam se navukla na ove kuvar-igrice i samo tražim izgovor da pravim nešto. Tako sam se odlučila i za ovaj kolač po receptu sa bloga Cooking with Zoki, koji ujedno prijavljujem za igru FBI rukavice.

Držala sam se recepta ali sam sve sastojke prepolovila ili smanjila za trećinu i na kraju dobila dve divne mirisne štrudle.

20130905_185336_resized

Sastojci:

  • 8 kora za pitu
  • 2 jaja
  • ~30gr šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 50 g griza
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • pola praška za pecivo
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 100 g šećera
  • 600 ml mleka
  • 1 kesica vanilinog šećera

Postupak:

Za pripremu krema od vanile stavite u šerpu 400ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom i ostavite da se kuva. Ostatak mleka sjedinite sa prahom dve kesice pudinga od vanile. Kada mleko bude pred vrenje, dodajte puding i mešajte dok se ne zgusne. Ostaviti da se hladi uz povremeno mešanje.

Dok se krem hladi, spremite smesu za premazivanje kora tako što ćete odvojiti belanca i penasto ih umutiti sa šećerom i vanilin šećerom nakon čega ćete uz neprestano mućenje da dodajete žumanca, zatim ulje, jogurt i griz sa praškom za pecivo.

Nakon toga sledi filovanje kora i to sledećim postupkom:

kora+premaz+kora+premaz+kora+premaz+kora+fil – urolati

Vodite računa da imate dovoljno premaza i kora i za drugu štrudlu.

Štrudle stavite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, i pecite na prethodno zagrejanoj rerni 20ak minuta na 180ºC.

Ohlađenu(ili u mom slučaju prohlađenu) štrudlu secite na parčiće i po želji pospite prah šećerom.

Collage 2013-09-25 16_02_51_resized

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s