Pohovano voće (grožđe i banane)

Nikada nisam bila od onih koje mogu da probaju bilo šta. Osim ako je to slatko. Tada ne mogu da ne probam. Tako je bilo i pre nekoliko dana kada sam išla da se prošetam kroz TC Stadion. U Asia Food-u su na tabli ispisali da pored ostalog imaju pohovane banane. Dečko je insistirao da probamo, a mene sve teško ubediti 🙂 Sačekali smo pet minuta i dali su nam porciju pohovanog sladoleda prelivenog medom i čokoladom koji je izgledao kao na ovoj fotografiji(pošto smo alavi, nismo se setili da slikamo odmah, već kada smo pojeli polovinu):

20130831_202346_wm_resized

Nakon prvog zalogaja bilo je odlučeno da moram da pokusam da napravim, i to bez velikog odlaganja. Prilika se ukazala sinoć i evo rezultata:

20130904_211314_wm_resized

Ukus je bio sličan, mada sa dosta manje testa oko voća i sigurna sam aditiva u samom testu. Kada sam počela sa pripremom setila sam se igrice ajme, koliko nas je, i teme domaćice ovog meseca sa bloga Kutlačom po kazanu, a to je grožđe. Imala sam nešto baš lepog, krupnog, belog grožđda u frižideru i pomislila, hajde da probam. Ispostavilo se da grožđe uopšte ne zaostaje sa ukusom u odnosu na bananu, i da je uz dodatak meda prava eksplozija ukusa u ustima. Sočno, slatko, a pohovano!

Sastojci: 

  • 1 jaje
  • 150ml mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • ~ 200gr brašna
  • 200-300ml ulja
  • banane
  • krupno grožđe

Postupak:

Stavite u manju šerpicu ulje i dok se greje umutite jaje, mleko, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodajte brašno dok ne dobijete smesu malo gušću nego za bakin kolač. Bitno je da smesa bude dovoljno gusta kako bi se zadržala na voću koje pohujete. Banane oljuštite i isecite na 3-4 dela, ubacite u smesu, da bude pokrivena sa svih strana i potom ubacite u šerpicu sa vrućim uljem. Isti je postupak i za grožđe koje je prethodno oprano i osušeno. Ispržite grozd/bananu sa svih strana dok ne dobije zlatnu koricu i stavite u tanjir obložen papirom koji treba da upije višak ulja. Ova smesa je dovoljna za 4-5 banana i 20ak grozda. Ako vam ostane još smese, možete da je razredite i napravite nekoliko palačinki.

Služite sa medom, nutelom ili čime god želite.

Collage 2013-09-05 08_30_06_wm_resized

20130904_211051_wm_resized

Saveti i napomene:

  1. Pohovano grožđe treba da pustite da se prohladi pre jela, jer će biti mnogo ukusnije.
  2. Pohovano grožđe je najukusnije uz med, a uz banane vam preporučujem nutelu

20130904_211535_wm_resized

20130904_212143_wm_resized

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s